Smertebehandling

Triggerpunkter

Triggerpunkter er små knudeagtige områder i muskler, der er ømme og smertefulde. Nogle kender til myoser i skulder og nakke og triggerpunkter er det samme som myoser. Triggerpunkter fastholder musklen i en spændt tilstand.

En muskel hæfter på knoglerne gennem dets sener. Så en spændt muskel betyder, at der trækkes for kraftigt i senerne og dermed i knoglerne og så opstår der smerte.
Når et triggerpunkt behandles med med tryk og massage, så afspændes musklen og dermed senerne og knoglen.

Så det handler om at finde de spændte og overbelastede muskler og aflaste dem.

Men hvor er problemet?

Desværre er der nogle muskler der aktiverer smerten et andet sted end hvor musklen er – eksempelvis fordi musklens sener hæfter langt fra selve musklen.

Det betyder, at behandlingen skal ske et andet sted end der, hvor smerten er. Det skaber misforståelser og komplicerer tingene.

Heldigvis er det kortlagt og beskrevet hvordan sammenhængene er. Så det er forholdsvis let tilgængelig at arbejde med. Nogle har gjort forarbejdet. Tak for det.

Overalt i kroppen og alle har dem

Triggerpunkter kan opstå i alle muskler – store og små.

De findes altså i de store muskler i eksempelvis nakke, hals, ryg, lænd, ben, knæ og fødder. Men også i de små muskler omkring øjne, ører, hals mm.

Hjælp til selvhjælp

Hvis du er indstillet på det og det er aktuelt i forhold til dine smerter, så kan du selv behandle dine triggerpunkter og på den måde afkorte behandlingsforløbet og skabe hurtigere resultater.
Du får instruktion og vejledning, hvis det er aktuelt for dig.

Erfaringen viser at resultaterne hurtigt viser sig. Det giver inspiration og motivation.

Et eksempel

Zoneterapeuter, blomsterbindere og mange andre har brug for at gribe og arbejde med hånden foran kroppen. De oplever ofte havde ondt i tommelfingeren og muskelpuden, der støder op til.
De tænker, om de skal træne hænderne, gøre dem stærkere eller om der kan være andet i vejen, som eksempelvis inflammation eller gigt.

Tankerne kan hurtigt få tingene til at vokse, når man oplever smerte.

Nogle prøver måske med massage i hånden, træning og øvelser, men det hjælper ofte kun kort tid eller slet ikke.

Årsagen findes ofte i musklen brachialis, der er placeret lige over albuen. Få daglige behandlinger af triggerpunkter i musklen kan afhjælpe smerten i tommelfingeren. Musklen kan være ekstrem øm og nogle mærker smerten helt ned i tommelfingeren.  Hjælper det ikke, så er det måske ikke det rigtige sted, der behandles.

Triggerpunkter er myoser og overspændte muskler

Muskler kan sende smerten et andet sted hen, end der hvor problemet er.
Her er det smerter i tommeltot (røde farve), der stammer fra triggerpunkter i musklen over albue (markeret med X).

Gavekort zoneterapi og smertebehandling

Giv et flot gavekort til zoneterapi eller smertebehandling

Gavekortet til IDZonen