Zoneterapi

Hvorfor søge en zoneterapeut?
 • Du har udfordringer med dit helbred og/eller smerter
 • Du vil styrke dit helbred og din krop
Hvad får du ud af det?
 • Dine smerter og din helbredstilstand bedres
 • Ro og et balanceret energiniveau
Hvad kræver det?
 • Du er indstillet på at modtage behandling og indgå en dialog omkring dit helbred og det du ønsker at opnå
Muskel- og ledsmerter
H
ofte, lænd og iskias
Ben, knæ, hæl og fødder
Migræne og hovedpine
Forstoppelse
Stress
Zoneterapi behandling mod problemer med iskias, hofte, knæ og lænd
Balance til psykiske og fysiske udfordringer
Fødderne er centrale i behandling med zoneterapi
Hjælp til smerter og mere energi

Zoneterapi er en bæredygtig, naturlig og medicinfri behandling. Det foregår med små tryk på fødder og underben, der skaber resultater og ændringer både fysisk og psykisk. Lider du eksempelvis af migræne eller smerter i muskler. så kan behandling under fødderne aktivere kroppen, så smerten reduceres eller forsvinder helt.

IDZonen har specialiseret sig i følgende områder

 • Smerter i muskler og led
  Eksempelvis smerter i hofte, lænd, iskias samt knæ, ben og fødder
 • Hovedpine og migræne
 • Forstoppelse
 • Kroniske sygdomme
 • Stress

Er der ting i dine relationer, arbejdsliv eller dagligdag generelt der ikke fungerer for dig, så kan det også sætte sig i kroppen og vise sig i fysiske symptomer. Hvis denne vinkel er aktuel for dig, så vil fødderne altid hjælpe ved at fortælle en del af historien. Endvidere hjælper jeg dig til at se dig selv og din situation i en større sammenhæng. Sammen finder vi de løsningerm, som kan fungere for dig i din hverdag.
Ved første behandling tager vi en snak om dit helbred og sygdomsbillede, samt hvad du gerne vil opnå med behandlingen.

Tag 1-2 behandlinger for at finde ud af hvordan du reagerer på behandlingen.

Min behandling

Du får behandling af en erfaren og moderne FDZ zoneterapeut, der inddrager den nyeste viden og kombinerer den ind i behandlingen.

Der behandles med forskellige zoneterapiformer, nerverefleksologi og der kombineres med analyse og behandling af triggerpunkter i muskler for at få hurtigere og bedre resultater.
Nerverefleks zoneterapi er påvirkning af de nerver der styrer de muskelgrupper, der giver problemer. Påvirkningen balancerer nerven og får den til at slappe af. Velegnet til akutte og kroniske smerter.
Triggerpunkter er små knudeagtige ømme punkter i muskler og de kan i høj grad komplicere forståelsen af smerter, da de sender smerten et andet sted hen. Du fortæller om smerten og vi finder triggerpunkterne og behandler dem.

Den klassiske zoneterapi kombineres med andre zoneterapi former som eksempelvis Karl-Axel Lind og nerverefleksologi og betyder en mere effektiv og virksom behandling, der hurtigere giver resultater.

Løbende vil du få vejledning i, hvad du selv kan gøre for at afhjælpe og ikke mindst forebygge dine symptomer. Små ting kan godt skabe store resultater.

Hvad er zoneterapi og hvorfor virker det?

Zoneterapi er en behandlingsform, hvor man med tryk påvirker punkter på fødderne og derved behandler hele kroppen.
Kroppen er knyttet sammen i et stort sammenspil af afhængigheder og forbindelser, der alle er forbundet ned til fødderne. Netop derfor har det så stor effekt. Fødderne er kroppens fundament, og små ændringer her kan skabe store resultater.

På fødderne findes der et fuldstændig kort over alle kroppens organer, muskler, knogler og nervebaner.

Når føddernes zoner påvirkes starter kroppen processen med at bringe sig selv tilbage i balance – i et tempo, som både du og din krop kan klare.

Kort over kroppens organer, muskler, knogler og nervebaner

Triggerpunkter - hvad er nu det?

Måske du ved hvad myoser eller muskelinfiltrationer er. Triggerpunkter er lidt af det samme – nemlig små knudeagtige områder i musklerne, som er overspændt og ømme. Triggerpunkter holder musklerne i en konstant spændingstilstand. Når musklen er konstant spændt trækker den i sener og led konstant og skaber smerter.
Har du led- og muskelsmerter, så undersøges relevante triggerpunkter for spænding. Er der en spænding, så kan behandlingen fremskyndes med behandling af dem. Herved opnås der hurtigere bedring og sandsynligheden for at holde led- og muskelsmerterne på afstand øges væsentligt.
Du vejledes endvidere om der kan være ændringer i hverdagen, der kan forbedre din situation.

Selvom smerterne har været der i lang tid, så behøver de ikke at være der for altid. Du kan få det bedre både lettere, billigere og hurtigere end du tror. Du må være indstillet på selv at bidrage i behandlingen enten ved at følge anvisninger om hjemmebehandling af triggerpunkter eller møde ind på klinikken minimum 2 gane om ugen for behandling.

Det specielle ved triggerpunkter er, at de ofte sender smerten et andet sted hen end der hvor problemet er. Og ja, så begynder tingene at blive en smule kompliceret, for hvor finder man så problemet.

Heldigvis er fænomenet grundigt beskrevet og flere og flere får øjnene op for at anvende de mulighederne der ligger her.

Overalt i kroppen og de fleste har dem

Triggerpunkter kan opstå i alle muskler og dermed alle steder i kroppen. De findes altså i arme, ben, mave, ryg, skuldre ja, overalt i kroppen og vi har alle i større eller mindre grad besvær med dem. Mange triggerpunkter holdes i perioder på et niveau hvor de ikke udfordrer os og så opdager vi dem ikke medmindre vi direkte leder efter dem.

Nogle triggerpunkter sender smerten et andet sted hen og andre triggerpunkter beholder smerten i den muskel, der har triggerpunktet.

Hjælp til selvhjælp

Når triggerpunkterne er fundet, så kan du sagtens behandle dem selv. Det er godt med lidt instruktion og nogle ideer og indspark til måder at behandle dem på, så du ikke skaber nye triggerpunkter andre steder eller overlaster eksempelvis dine hænder.

Indgangsvinklen er at hjælpe dig med at finde de triggerpunkter, der udfordrer dig. Du får instruktion til hvordan du behandler dem bedst muligt. Resultaterne viser sig ofte meget hurtigt og det giver inspiration og motivation. Kommer resultaterne ikke, så skal der justeres og findes en ny vej eller problemet skal løses på anden vis.

Behandling af triggerpunkter kan være løsningen på smerter, som har udfordret i årevis og løsningen kan vise sig langt hurtigere, billigere og lettere end man skulle tro.

Triggerpunkter er myoser og overspændte muskler

Det røde område illustrerer, hvor smerten føles og de sorte kryds er triggerpunkter i musklen, som behandles for at afhjælpe smerten.

Et eksempel

Zoneterapeuter, blomsterbindere og andre der har brug for at gribe med hånden og arbejde foran kroppen med hænderne oplever ofte havde ondt i tommelfingeren og muskelpuden der støder op til. Nogle tænker at de skal træne hænderne, gøre dem stærkere eller om der kan være andet i vejen, som eksempelvis inflammation eller gigt.

Tankerne kan hurtigt få tingene til at vokse, når man oplever smerte.

De fleste forsøger med massage i hånden og måske træning og øvelser, men det hjælper ofte kun kort tid eller slet ikke.

Forsøger man sig derimod med massage og dybe strøg i den muskel, der ligger over albuen, så kan det vise sig at problemet ligger her. Musklen hedder brachialis og kan være ekstrem øm. Nogle mærker smerten helt ned i tommelfingeren. Daglige massage gennem en uge viser om det løser udfordringen. Hjælper det ikke, så er det måske ikke det rigtige sted, der behandles.

Efter behandlingen med zoneterapi

Før og efter en behandling er det vigtigt at drikke rigeligt med vand. Det hjælper kroppen til at udskille affaldsstoffer, som er blevet frigivet under behandlingen. Det er også en god idé at give kroppen mulighed for at slappe af efter en behandling. Det er ikke muligt helt at forudsige kroppens måde at reagere på, da reaktionerne er individuelle.

Nogle typiske reaktioner kan være:

 • Afslappethed, træthed og dyb søvn
 • Øget vandladning og/eller grumset mørk urin
 • Øget tarmfunktion og/eller ændring af afføringsmønster
 • Udskillelse af sekret gennem næse og svælg
 • Gamle skavanker kan blusse op
 • Humørsvingninger
 • Symptomer, der behandles for, bliver kortvarigt værre

Disse reaktioner skal ikke opfattes som en forværring, men er tværtimod et tegn på, at kroppen reagerer på behandlingerne, og det kan forventes at bedring er på vej.

Zoneterapi som arbejdsgiverbetalt personalegode

Medarbejderne ER virksomhedens nøgleresource – det er derfor sund fornuft på flere planer at investere i medarbejderne og deres sundhed. Resultatet vil både kunne mærkes i dagligdagen og i det fysiske og psykiske arbejdsmiljø samt aflæses på regnskabets bundlinje i form af øget effektivitet og trivsel på arbejdspladsen samt færre sygedage.
Styrk din virksomheds effektivitet og trivsel og forebyg og opbyg dine medarbejderes sundhedstilstand og trivsel.

Fradragsberettiget og skattefri for dine medarbejdere

Ydelsen er fradragsberettiget for din virksomhed og skattefri for dine medarbejdere under forudsætning af at zoneterapien sker som led i forbyggelse eller behandling af arbejdsrelaterede skader eller sygdomme – se teksten fra skat her.
Zoneterapi er blandt andet velegnet til behandling af stressrelaterede symptomer og muskelrelaterede skavanker, skader og sygdomme, som eksempelvis musearm, nakke-, ryg- og lændeproblemer, hælspore og hovedpine.

Hvordan fungerer det?

Vi skræddersyer en aftale, så den passer præcis til jeres behov. Nogle har en ugentlig eller en månedlig behandlingsdag og andre anvender en klippekortsordning, hvor den enkelte medarbejder kontakter mig direkte ved behov.
Behandlingen kan foregå hos jer, hvor I stiller et lokale til rådighed og jeg medbringer en mobil behandlerbriks eller den kan foregå i mine indrettede lokaler.

Kontakt mig gerne til en uformel snak eller kig forbi og få en smagsprøve på behandlingen.

RAB godkendt behandler

RAB betyder registreret alternativ behandler

RAB står for Registreret Alternativ Behandler, og betyder at min uddannelse som zoneterapeut er blevet lovmæssigt grundfæstet, og derved sikrer dig den bedst mulige behandling indenfor området.

Endvidere sikres der en professionel behandling ud fra en høj etisk standard og god klinisk praksis.

Godkendelsen som RAB behandler betyder endvidere at mine kompetencer løbende vedligeholdes.

Tilskud fra sygesikringen "danmark" eller din sundhedsforsikring

Medlem af sygesikring "danmark" dækker behandling med zoneterapi

Er du medlem af sygesikring ”danmark”, så er det muligt at de kan få tilskud til zoneterapi.

”danmark” kræver en lægelig diagnose for at godkende behandlingen. En lægelig diagnose er ikke det samme som en henvisning, men du skal være opmærksom på at det problem du også opsøger mig med, skal lægen have diagnosticeret.

Har du eksempelvis migræne, udslæt, allergi, ondt i maven eller stress skal du have været forbi din læge med dette problem før “danmark” giver tilskud.

Jeg er registreret til indberetning hos ”danmark”.

Din sundhedsforsikring dækker ofte behandlinger med zoneterapi

Mange har gennem deres arbejde en sundhedsforsikring, som de kan trække på, hvis de ønsker hurtigere behandling end de kan få gennem det offentlige.

Disse sundhedsforsikringer tilbyder ofte også fuld dækning af et antal behandlinger hos en zoneterapeut, kiropraktor, akupunktør, massør med flere. Der findes forskellige kombinationer, men de fleste tilbyder mellem fra 6-12 behandlinger udfra dit individuelle behandlingsbehov.

Kontakt mig endelig hvis du vil høre mere eller ring og spørg din sundhedsforsikring.

Gavekort zoneterapi

Giv et flot printet gavekort til zoneterapi og modtageren bestiller selv en tid.

Gavekortet til IDZonen