Zoneterapi

Et godt helbred er guld værd.

Ukendt

Hvorfor søge en zoneterapeut?
 • Du har udfordringer med dit helbred og/eller smerter
 • Du vil styrke dit helbred og din krop
Hvad får du ud af det?
 • Dine symptomer og din helbredstilstand bedres
 • Ro og et balanceret energiniveau
Hvad kræver det?
 • Du er indstillet på at modtage behandling og indgå en dialog omkring dit helbred og det du ønsker at opnå
Speciale områder

Led- og muskelsmerter
Knæ- og hofte problemer
Migræne og hovedpine
Fordøjelsesproblemer
Zoneterapi

Zoneterapi er velegnet til både fysiske og psykiske udfordringer, men er særlig effektivt i forhold til

 • Hovedpine og migræne
 • Fordøjelsesproblemer
 • Smerter i muskler og led
 • Vandladningsproblematikker
 • Immunforsvar og infektioner
 • Kroniske sygdomme og lindring af gener

Mange oplever heldigvis, at deres udfordringer helt forsvinder, men selvfølgelig afhænger det af, hvad du kommer med, og hvor længe du har været udfordret. Jo længere tid du har haft symptomer, jo længere tid må du også forudse at det tager, før symptomerne er væk.
Rigtig mange oplever en bedring allerede efter 1. behandling.

Zoneterapi giver forhøjet livskvalitet, færre smerter og gener samt en bedre funktion i hverdagen.

Zoneterapi kombineret med triggerpunktsbehandling

Anvendes ofte i forhold til led- og muskelsmerter, Processen fremskyndes og der opnås hurtigere bedring og sandsynligheden for at holde led- og muskelsmerterne på afstand øges væsentligt. Dels gennem behandling, men også gennem viden – at forstå hvorfor symptomerne er opstået og måske ændre nogle små ting i hverdagen.

Selvom smerterne har været der i lang tid, så behøver de ikke at være der for altid. Det kan vise sig at det er lettere, billigere og hurtigere end du tror at nå bedring.

Min behandling

Du får behandling af en erfaren og uddannet FDZ zoneterapeut, der behandler effektivt og flytter dig og dine udfordringer. Hvor hurtigt det går afhænger af, hvor længe du har haft udfordringerne samt af, hvor indstillet du er på behandling.

Min zoneterapi er karakteriseret ved en behagelig og mærkbar stimulering af fodens zoner. At det er en mærkbar stimulering betyder dels, at der oftest vil kunne mærkes ømme zoner på foden, dels at der også vil kunne mærkes ændringer i kroppen – måske du mærker varme, ømhed eller summen i kroppen – alt sammen naturlige reaktioner på at behandlingen virker.

Ved første behandling tager vi en snak om dit helbred og sygdomsbillede, samt hvad du gerne vil opnå med behandlingen, så jeg får et billede af dine helbredsmæssige udfordringer.

Løbende vil der være mulighed for udveksling af ideer til, hvad du selv kan gøre til for at afhjælpe og ikke mindst forebygge dine symptomer. Små ting, som kan ændres eller tilføjes i hverdagen, kan gøre en stor forskel.

Såfremt du oplever muskelsmerter, så er det muligt at kombinere zoneterapien med triggerpunktbehandling – se mere om triggerpunkter herunder og bestil i tidsbestilling.

Hvad er zoneterapi og hvorfor virker det?

Under og på fødderne findes der et fuldstændig kort over alle kroppens organer, muskler, knogler og nervebaner.

Ved at behandle fødderne med massage og forskellige former for tryk påvirkes organer, muskler, knogler og nervebaner og dermed kroppen som helhed, og behandlingen virker både stimulerende og som igangsætter på kroppens egne selvhelbredende kræfter.

Det betyder at kroppen starter processen med at bringe sig selv tilbage i balance – i et tempo, som både du og din krop kan klare.

Kort over foden som bruges i zoneterapi til fødder

Triggerpunkter - hvad er nu det?

Måske du ved hvad myoser eller muskelinfiltrationer er. Triggerpunkter er lidt af det samme – nemlig små områder i musklerne, som er overspændt og ømme.

Det specielle ved triggerpunkter er, at de ofte sender smerten et andet sted hen end der hvor problemet er. Og ja, så begynder tingene at blive en smule kompliceret, for hvor finder man så problemet.

Heldigvis er fænomenet grundigt beskrevet og flere og flere får øjnene op for at anvende de mulighederne der ligger her.

Overalt i kroppen og de fleste har dem

Triggerpunkter kan opstå i alle muskler og dermed alle steder i kroppen. De findes altså i arme, ben, mave, ryg, skuldre ja, overalt i kroppen og vi har alle i større eller mindre grad besvær med dem. Mange triggerpunkter holdes i perioder på et niveau hvor de ikke udfordrer os og så opdager vi dem ikke medmindre vi direkte leder efter dem.

Nogle triggerpunkter sender smerten et andet sted hen og andre triggerpunkter beholder smerten i den muskel, der har triggerpunktet.

Hjælp til selvhjælp

Når triggerpunkterne er fundet, så kan du sagtens behandle dem selv. Det er godt med lidt instruktion og nogle ideer og indspark til måder at behandle dem på, så du ikke skaber nye triggerpunkter andre steder eller overlaster eksempelvis dine hænder.

Min indgangsvinkel er at hjælpe dig med at finde de triggerpunkter der udfordrer dig, vise dig hvordan du behandler dem bedst muligt og følge op på hvordan det går. Resultaterne viser sig oftest meget hurtigt og det giver inspiration og motivation. Kommer resultaterne ikke, så skal der justeres og findes en ny vej eller problemet skal løses på anden vis.

Behandling af triggerpunkter kan være løsningen på smerter, som har udfordret i årevis og løsningen viser sig langt hurtigere, billigere og lettere end man skulle tro.

Det røde område illustrerer, hvor smerten føles og de sorte kryds er triggerpunkter i musklen, som behandles for at afhjælpe smerten.

Eksempler fra den virkelige verden.

Zoneterapeuter, blomsterbindere og andre der har brug for at gribe med hånden og arbejde foran kroppen med hænderne oplever ofte havde ondt i tommelfingeren og muskelpuden der støder op til. Nogle tænker at de skal træne hænderne og gøre dem stærkere eller om der kan være andet i vejen, som eksempelvis inflammation eller gigt.

Tankerne kan hurtigt få tingene til at vokse, når man oplever smerte.

De fleste forsøger med massage i hånden og måske træning og øvelser, men det hjælper ofte kun kort tid eller slet ikke.

Forsøger man sig derimod med massage og dybe strøg i den muskel, der ligger over albuen, så kan det vise sig at problemet ligger her. Musklen kan være ekstrem ømt og nogle gange mærkes smerten ned i tommelfingeren. Daglige massage gennem en uge viser om det løser udfordringen. Hjælper det ikke, så er det ikke det rigtige sted der behandles.

Efter behandlingen med zoneterapi

Før og efter en behandling er det vigtigt at drikke rigeligt med vand. Det hjælper kroppen til at udskille affaldsstoffer, som er blevet frigivet under behandlingen. Det er også en god idé at give kroppen mulighed for at slappe af efter en behandling. Det er ikke muligt helt at forudsige kroppens måde at reagere på, da reaktionerne er individuelle.

Nogle typiske reaktioner kan være:

 • Afslappethed, træthed og dyb søvn
 • Øget vandladning og/eller grumset mørk urin
 • Øget tarmfunktion og/eller ændring af afføringsmønster
 • Udskillelse af sekret gennem næse og svælg
 • Gamle skavanker kan blusse op
 • Humørsvingninger
 • Symptomer, der behandles for, bliver kortvarigt værre

Disse reaktioner skal ikke opfattes som en forværring, men er tværtimod et tegn på, at kroppen reagerer på behandlingerne, og det kan forventes at bedring er på vej.

Zoneterapi som arbejdsgiverbetalt personalegode

Medarbejderne ER virksomhedens nøgleresource – det er derfor sund fornuft på flere planer at investere i medarbejderne og deres sundhed. Resultatet vil både kunne mærkes i dagligdagen og i det fysiske og psykiske arbejdsmiljø samt aflæses på regnskabets bundlinje i form af øget effektivitet og trivsel på arbejdspladsen samt færre sygedage.
Styrk din virksomheds effektivitet og trivsel og forebyg og opbyg dine medarbejderes sundhedstilstand og trivsel.

Fradragsberettiget og skattefri for dine medarbejdere

Ydelsen er fradragsberettiget for din virksomhed og skattefri for dine medarbejdere under forudsætning af at zoneterapien sker som led i forbyggelse eller behandling af arbejdsrelaterede skader eller sygdomme – se teksten fra skat her.
Zoneterapi er blandt andet velegnet til behandling af stressrelaterede symptomer og muskelrelaterede skavanker, skader og sygdomme, som eksempelvis musearm, nakke-, ryg- og lændeproblemer, hælspore og hovedpine.

Hvordan fungerer det?

Vi skræddersyer en aftale, så den passer præcis til jeres behov. Nogle har en ugentlig eller en månedlig behandlingsdag og andre anvender en klippekortsordning, hvor den enkelte medarbejder kontakter mig direkte ved behov.
Behandlingen kan foregå hos jer, hvor I stiller et lokale til rådighed og jeg medbringer en mobil behandlerbriks eller den kan foregå i mine indrettede lokaler.

Kontakt mig gerne til en uformel snak eller kig forbi og få en smagsprøve på behandlingen.

RAB godkendt behandler

RAB Logo

RAB står for Registreret Alternativ Behandler, og betyder at min uddannelse som zoneterapeut er blevet lovmæssigt grundfæstet, og derved sikrer dig den bedst mulige behandling indenfor området.

Endvidere sikres der en professionel behandling ud fra en høj etisk standard og god klinisk praksis.

Godkendelsen som RAB behandler betyder endvidere at mine kompetencer løbende vedligeholdes.

Tilskud fra sygesikringen "danmark" eller din sundhedsforsikring

Danmarks Sygesikring logo

Sygesikring ”danmark”

Er du medlem af sygesikring ”danmark”, så er det muligt at de kan få tilskud til zoneterapi.

”danmark” kræver en lægelig diagnose for at godkende behandlingen. En lægelig diagnose er ikke det samme som en henvisning, men du skal være opmærksom på at det problem du også opsøger mig med, skal lægen have diagnosticeret.

Har du eksempelvis migræne, udslæt, allergi, ondt i maven eller stress skal du have været forbi din læge med dette problem før “danmark” giver tilskud.

Jeg er registreret til indberetning hos ”danmark”.

Din sundhedsforsikring dækker ofte behandlinger med zoneterapi

Mange har gennem deres arbejde en sundhedsforsikring, som de kan trække på, hvis de ønsker hurtigere behandling end de kan få gennem det offentlige.

Disse sundhedsforsikringer tilbyder ofte også fuld dækning af et antal behandlinger hos en zoneterapeut, kiropraktor, akupunktør, massør med flere. Der findes forskellige kombinationer, men de fleste tilbyder mellem fra 6-12 behandlinger udfra dit individuelle behandlingsbehov.

Kontakt mig endelig hvis du vil høre mere eller ring og spørg din sundhedsforsikring.

Gavekort zoneterapi

Giv et flot printet gavekort til zoneterapi og modtageren bestiller selv en tid.

Gavekortet